enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

“Katık Otobüsü” Atakum’da dayanışma taşıyor

“Katık Otobüsü” Atakum’da dayanışma taşıyor
A+
A-

Atakum Belediyesi tarafından “Atığınız katık olsun sofranıza katkı olsun” sloganıyla hizmete açılan Katık Otobüsü bu kez depremzedeler ve ihtiyaç sahipleri için faaliyet gösterdi.

 

 

Atakumluların evsel atıklarını ücret karşılığında geri dönüşüme kazandırmak için geçen aralık ayında hizmete açılan “Katık Otobüsü” bu kez ihtiyaç sahipleri ve depremzedeler için faaliyet gösterdi. Haftanın beş günü kentin farklı mahallelerine hareket eden otobüs, “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinlikleri kapsamında Atakum Belediyesi Hizmet Binası önünde konumlandırıldı. Belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından “Katık Otobüsü Dayanışma Taşıyor” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte belediye personelinin ve Atakumluların getirdiği kağıt, plastik, cam ve metal atıklar kilogram bazında ücretlendirildi. Elde edilen gelir depremzedeler ve ihtiyaç sahipleri için kullanılmak üzere Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

“FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, depremzedeler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gösterilen her dayanışmanın son derece önemli olduğunu belirterek Katık Otobüsü ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Deveci şöyle konuştu:“Bu etkinlikler uzun bir süredir devam ediyor. Otobüsümüz şehrin belli noktalarında duruyor. Çocuklar, kadınlar evlerindeki plastiği, yağı ve diğer mutfak atıklarını ayırarak teslim ediyorlar; karşılığında da ücret alıyorlar. O ücretle ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla yaptığımız etkinlikle bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarının kent temizliğine ve ülke ekonomisine katkısını anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda hem sıfır atık hem de kompost üretimi gibi çalışmalar bulunuyor. Bunların ikisi de temiz bir kente, sağlıklı gıdaya ulaşmak için olmazsa olmazımız.Türkiye ekonomisi için de son derece önemli. Geri dönüşümle atıklar ekonomiye kazandırılıyor. Çalışmamızla hem Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya hem de şehrimizi temiz tutmaya çalışıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.